torstai 12. huhtikuuta 2012

Iikka Suomessa, osa 1 (Jyväskylä)

Jyväskylässä pidetään Naama näkkärillä-amatööristandupkisat.

Ehän minä siellä esiintynyt. Kun eivät antaneet. Halusin mukaan, mutta olen kuulemma liian kokenut. Kaikenlaista paskapuhetta sitä kuulee. Liikaa kokemusta minulla on ainoastaan seksuaalisesta alisuorittamisesta.

Noh, ennen Ihaa paranee depressiosta kuin Oulusta loppuvat lupaavat koomikonalut. Kisailemaan lähtivät Olli ja Lisu. Lisu ajoi, Jeesus ohjasi ja Mooses jakoi liikenteen. On se vain etuoikeutettua istua maanisesti hymyilevän partasuun viereen ja luikauttaa edellisyön turvottamien äänihuulten välistä pätkä Willie Nelsonia. Pieni twiikkaus biisiin pitää toki tehdä, "The life I love is making laughter with my friends". Nuin.

Limingan pelloilla oli runsaskaisesti joutsenia, töyhtöhyyppiä ja Anser-suvun hanhiedustajia. Kyllä se vain kesää tekee. Puolimatkassa kohdalle osui Hesburger keskellä ei mitään. Sisällä oli meneillään työhaastattelu muttei yhtään asiakasta. Kerroshampurilainen maistui jotenni tylsältä, ehkä majoneesipullien imurointi alkaa olla loppu. Hmm...majoneesipullat. Hm. Pitääpä kokeilla jahka pääsee kotiin.

Lintulahden Nestettä edeltävällä kolmikaistaisella vanhemmat ohittivat sattumalta, pysähdyttiin Nesteelle juomaan kahvit. Että repikääpä siitä hypermodernit superlaatuaikaperheet, Kiven suku on niin inessä skenessä että me tavataan ainoastaan huoltoasemilla - kiitos Marsin kuusta saatujen telepatiaimplanttien ja vähäisen mielialalääkityksen.

Onpa se nyt vaikiaa pysyä asiassa. Ajoin loppumatkan, kun ei omaa pirssiä omista niin rutiininomainen jurruuttaminenkin on kiinnostavaa tekemistä. Tultiin Jykylään roimasti etuajassa. Anttilassa vitutti pelialelaarin puute ja omat ylipitkät hiukset.

Anneli-baari on melko mukava mesta ja hyvin sinne ol' standup-tila rakennettu, on annettava läpytystä. Ja ohan se meleko hurjaa, että JYP-finaalin ollessa kiihkeimmillään ja pääsiäistinttaamisen aiheuttaman akuutin kyhnyvajeen vaikutuksesta huolimatta kapakka oli heittämällä täynnä. Jyväskylässä on selevästi tilausta ruohonjuuritason komiikkahommille, mikä on helvetin siistiä. Sen verran hyvä yleisö ja muutenkin asianmukainen meininki, että itsellä oli suuria hankaluuksia pysyä katsomossa. Olisihan näin hyvässä paikassa halunnut vetää itsekin. Ahne kun on ja sika.

Tauolla nainen oli miestenvessassa jonottamassa "kun naistenvessassa on niin pitkät jonot". Koettakaapa jullit tehdä sama temppu toisteppäi ja nokittakaa vielä kusemalla lavuaariin.

Kisassa oli kova taso, vaan kovaa vetivät myös Oulun poijat. Kelepasi katella. Muutenni tapahtumalle sopii antaa kiitosta viihtyisyydestä, mitä nyt tauottaminen jokaisen esiintyjän jälkeen tuppaa venyttämään iltaa turhaan. Lasse tuli voittajan paita päällä Anneliin, juotiin Jaakon seurassa pari tuoppia ja kävästiin rillillä. Illalla luin Wikipediasta mm. roomalaisten kylpyläkulttuurista. Kyllä ihmiskunta myös degeneroituu ikääntyessään, kun luovuttiin noin mainiosta keksinnöstä kuin yleiset, sosialisointiin kannustavat kylpytilat. Oli hyvä nukkua, vaan sitähän sitä yön pimeinä tunteina miettii, että onko maailmassa yhtään minulle riittävän pitkää vilttiä.

Aamulla Lasse läks' lipunmyyntihommiin, keittelin teevedet kattilassa. Höyryävät turpaan, kuonat pois huokosista, marketista terveellistä itserankaisuruokaa ja bussi Lappeenrantaan. Siellä minen oo ennen käynytkään. Saipa neitsytkokemuksenkin tälle reisulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

No sanohan nyt...